Громадян в основному хвилюють питання щодо реформ, які проходять в країні

4 жовтня на базі Запорізького обласного контактного центру відбулася пряма телефонна лінія депутата Запорізької обласної ради, голови постійної комісії з питань будівництва, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу Рєпкіна Олександра Олександровича.
Мешканців Токмацького, Михайлівського, Кам’янко-Дніпровського районів, міст Запоріжжя та Токмак турбували питання різного характеру.
Громадян в основному хвилюють питання щодо реформ, які проходять в країні.
На питання, які стосувались пенсійної реформи депутат надав роз’яснення про те, що основні реформи повинні будуватися з чистого аркушу і впроваджуватися з нового покоління податкових провайдерів. Неприпустимо ставити перед фактом службовця, який очікував виходу на пенсію, а йому, потрібно додатково ще працювати п’ять років. Кожен громадянин повинен розуміти правила соціальної захисту та можливості для виходу на пенсію. Згідно соціологічним дослідженням Центру Разумкова, майже 60% громадян України вважають, що стан виплат та якість пенсійної системи погіршився. Реформувати потрібно якість і обсяг виплат, а не піднімати пенсійний вік.
Культорганізатор територіального центру соціального обслуговування Світлана Іванівна Бровченко подякувала Олександру Рєпкіну за привітання та солодкий стіл для ветеранів на святкуванні Дня людей похилого віку.
Активними на прямій телефонній лінії були освітяни Токмакського та Михалівського районів. Так вчителька Токмакської загальноосвітньої школи №12 цікавилась думкою щодо реформи освіти, 12 років навчання та «виключення» точних наук із програми старших класів? На що Олександр Рєпкін відповів: «Будь-які зміни, які стосуються освіти дітей, викликають хвилювання серед батьків та вчителів. Хороша освіта сьогодні – це майбутнє нашої країни. Соціальне спілкування, освіта беруть участь у формуванні важливих людських якостей, закладенні “фундаменту” громадянства. Одним з важливих нововведень даної реформи є введення (визначеного) обов’язкового процесу навчання на державній мові. А коли починати засвоювати орфографію і правопис, якщо не в школі?
«Відміна» дзвінка на урок, трансформація класу освітлення, орієнтація на настрої дітей у розпорядку дня та формування навчальної програми можуть привести до нерозуміння завдань Нової школи.
Українська наука почалася з базової середнього освіти, таланту та прагнення до навчання. Не варто забувати, що Україна створила самий великий літак у світі, авіаносці, унікальні ракетні двигуни, малий ядерний арсенал, дала світу зварювання в умовах вакууму, вертольотобудування та багато іншого. Так може все таки є сенс зберегти, удосконалити і збільшити. Безумовно, існуюча програма освіти вимагає актуалізації та реформування, а наскільки ця реформа буде успішною, покаже час».


Також було висловлено подяку депутату за проект «Шкільна Ліга», який вже 2 роки існує в Токмаку і Токмакському районі .
Завідуюча дошкільним навчальним закладом «Вишенька» с.Бурчак Михайлівського району подякувала, від батьків дітей та колективу, за допомогу у заміні вікон.
Порушувались питання щодо житлово-комунального господарства: поширеними та гострими проблемами мешканців залишаються ремонт покрівель, заміна каналізаційної системи в багатоповерхових будинках.
Олександр Олександрович переймається проблемами виборців Токмакцького та Михайлівського районів. Та зауважив про те, що лише спільними зусиллями всіх гілок влади можна вирішувати самі складні життєві ситуації, в які потрапляють наші мешканці!
Проблем на території завжди безліч, – зазначив Олександр Олександрович. Хочеться допомогти всім і кожному, але ліміт засобів не завжди дозволяє це зробити. Я досконально вивчаю ситуацію в Токмаку, Токмакцькому та Михайлівському районах і направляю кошти саме туди, де вони потрібні більше всього.
Заявники також отримали змістовні відповіді на свої запитання стосовно реформи децентралізації, майбутнього, яке очікує на громадян в об’єднаних територіальних громадах.
Суспільству потрібно більше прав на свою територію та інвестиційних повноважень, зазначив депутат. Реформа децентралізації при правильній реалізації державними органами може дати певні позитивні результати. Необхідно зрозуміти, що з процесу об’єднання громад децентралізація тільки починається. Громада має право відкликати депутатів і контролювати публічно обрану владу на всіх рівнях. Необхідно переглянути систему та діяльність державних адміністрацій на територіях. Процес реформ – це послідовний комплекс державних рішень.
В ході прямої лінії Олександр Олександрович надавав заявникам відповідні роз’яснення з порушених питань та обіцяв сприяти у вирішенні кожного питання.