Результати дослідження на тему “Організація системи збирання побутових відходів у населених пунктах (зокрема, сортування)”

Контактний центр систематично бере участь в прогнозних дослідженнях, організованих Урядовим контактним центром, з найбільш хвилюючих тем, які виокремлюються шляхом здійснення неперервного соціального моніторингу звернень громадян. 

Черговим дослідженням, в якому взяв участь Запорізький обласний контактний центр, є дослідження на тему “Організація системи збирання побутових відходів у населених пунктах (зокрема, сортування)”.

Дослідження проводилось шляхом телефонного опитування заявників, які звернулись на урядову “гарячу” лінію та на лінії контактних центрів областей з подальшим аналізом отриманих даних.

 

 

Мета дослідження – дослідити громадську думку щодо організації системи збирання побутових відходів у населених пунктах та визначити потенціал ефективного використання та вдосконалення цієї системи, зважаючи на діяльність Уряду, спрямовану на наближення законодавства України до європейських стандартів, зокрема в екологічній сфері, а саме: стимулювання населення до сортування сміття та впровадження програм переробки побутових відходів, а також на популяризацію серед населення необхідності дбайливого ставлення до природи в цілому.

В телефонному режимі були опитані громадяни з усіх регіонів України (усього – 808 респондентів).

Практична значимість дослідження полягає в тому, що отримані результати допоможуть відповідним установам визначити ключові проблеми, які виникають у даній сфері, та знаходити ефективні шляхи їх оперативного розв’язання.

Всі результати дослідження представлені за посиланням нижче.

Результати дослідження

 

ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН:

Детальнішу інформацію щодо прогнозних досліджень, які  проводить Урядовий контактний центр, можна отримати на офіційному сайті: https://ukc.gov.ua/

Інформацію щодо досліджень, в яких бере участь Запорізький обласний контактний центр, можна дізнатись на офіційному сайті у вкладці Опитування громадян

Взяти участь в опитуванні, отримати консультацію та задати хвилюючі питання можна за телефоном обласної “гарячої “лінії 0800-503-508 (безкоштовно з мобільних та стаціонарних).