Контактний центр “тримає руку на пульсі” актуальних питань

У зв’язку з реформування українського суспільства набирає актуальності питання медичної сфери  та охорони здоров’я. У зв’язку з цим 1 березня 2019 року з працівниками Контактного центру було проведено навчання, під час якого заступник начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги управління реформ та розвитку медичної допомоги Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Стасовська Лілія Іванівна та  головний позаштатний спеціаліст Департаменту Демиденко Ірина Романівна роз’яснили ключові моменти медичної реформи.

В ході навчання фахівцям Центру було повідомлено про основні переваги та принципи укладання декларацій, терміни на укладання яких подовжено до 1 липня 2019 року, та вибору сімейного лікаря. Окрім цього, фахівці Центру отримали інформацію щодо надання екстреної медичної допомоги відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» та Постанови Кабінету Міністрів України №1119 від 21 листопада 2012 р. «Про норматив прибуття бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на місце події». Особливу увагу приділили критеріям розподілу звернень залежно від стану пацієнта на екстрені та не екстрені.

Також фахівцям Центру було надано інформацію щодо одного з нововведень в сфері охорони здоров’я – Національної системи охорони здоров’я «e-Health», яка допоможе пацієнтам отримувати, а лікарям надавати якісні медичні послуги. На даний момент, ця система знаходиться в процесі становлення та розробки, але в майбутньому eHealth система дасть можливість кожному швидко отримати свою медичну інформацію, а лікарям – правильно ставити діагноз з урахуванням цілісної картини здоров’я пацієнта.

Отримані в ході навчання знання дали змогу підвищити рівень обізнаності фахівців Центру та, як наслідок, підвищили якість надання консультацій заявникам, а також обробку та аналіз звернень, що стосуються даної сфери.

 

Щиро дякуємо за корисне та цікаве спілкування!