Питання пенсійного забезпечення не втрачають актуальності

У зв`язку із змінами в пенсійній сфері та в системі нарахування пенсій все більше громадян звертаються з проблемних питань щодо пенсійного забезпечення. Відповіддю на це стала чергова пряма тематична телефонна лінія з приводу змін у пенсійній сфері, яка традиційно відбулась на базі КУ «Запорізький обласний контактний центр» ЗОР 13 березня 2019 року. Учасниками лінії стали директор Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, Вітько Сергій Григорович та адвокат, Ткаченко Наталія Степанівна.

За правовою консультацією звернулись мешканці міста Запоріжжя, Кам`янсько-Дніпровського та Оріхівського районів.

Питання, порушені під час прямої телефонної лінії, в основному, стосувались перерахунку пенсії та змін в нарахуванні пенсійних виплат у зв`язку з проведенням осучаснення пенсій з березня 2019 року.

Заявникам було роз`яснено, що перерахунок пенсій буде здійснено автоматично, адже кошти на перерахунок вже було закладено Урядом в бюджеті на поточний рік. При цьому, в подальшому пенсії будуть перераховуватись щорічно. Розмір пенсії буде напряму залежати від заробітної плати, отже із зростанням мінімальної заробітної плати автоматично зростатимуть і пенсії. Так, вже з 1 січня 2019 року мінімальна пенсія сягає 1669, 2 грн.

В ході прямої телефонної лінії всі заявники змогли отримати вичерпні роз`яснення щодо нових правил нарахування пенсії у відповідності до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

До відома громадян

  • Звернутись із запитаннями щодо пенсійного забезпечення усі охочі мають можливість за телефоном контакт-центруПенсійного фондуУкраїни:

0-800-503-753.

  • Отримати правову консультацію можна за загальноукраїнським телефонним номером системи безоплатної правової допомоги

0800-213-103.

  • Звернутись із запитаннями та повідомити про існуючі проблеми усі охочі мають можливість за номером телефону:

0-800-503-508.