Мешканці області отримали правові консультації з питань земельного права

30 липня 2020 року традиційно на базі обласного контактного центру відбулась пряма тематична телефонна лінія, присвячена питанням земельного права. Варто зазначити, що на базі контактного центру щомісяця проводяться тематичні прямі телефонні лінії з представниками безоплатної правової допомоги в рамках підписаного Меморандуму. Дана лінія була першою за час введення всеукраїнського карантину.

 Мешканці області отримали правові консультації від директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павла Наливайко та начальника відділу «Новомиколаївське бюро правової допомоги» Олександра Котова на наступні питання:

  • порядок легалізації самочинного будівництва;
  • проблеми визначення права власності на самочинно збудовані об’єкти;
  • звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки шляхом знесення самочинного будівництва.

Дзвінки надходили з обласного центру, Більмацького, К-Дніпровського та Оріхівського районів. Окрім питань тематичного спрямування заявники також висловлювали подяку за вирішення проблемних питань. Зокрема, заявниця з м.Запоріжжя подякувала керівництву та працівникам Запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за вирішення її справи.

Всі заявники отримали фахові роз’яснення з проблемних питань.

До уваги! 

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатися зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).

Поставити запитання та повідомити про проблеми всі охочі можуть за єдиним номером телефону: 0-800-503-508, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00. Графіки проведення прямих телефонних ліній у рамках проєкту «Влада на зв’язку з громадськістю» можна переглянути на сайтах обласного контактного центруоблдержадміністраціїобласної ради.